Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lukas Passion

april 10, 2022 @ 5:00 pm - 6:30 pm

Première Lukas Passion van Toon Hagen

Mmv
Michaëlscantorij, Esther de Vos (Mezzosopraan), Rik van de Kolk (Bariton), Toon Hagen (orgel), Musica Michaelis o.l.v. Eugène van Boheemen.

De tekst heeft als basis een vertaling van Lukas 22-23 van Jan-Jaap Stegeman en wordt verrijkt door muzikale meditaties door koor en solisten geschreven door dezelfde dichter. De muziek is gecomponeerd door de Zwolse organist van de Grote Kerk, cantor van de Michaëlscantorij, Toon Hagen.

Zowel muzikaal als kerkelijk-liturgisch belooft dit een bijzondere gebeurtenis te worden. Toon Hagen is inmiddels wijd en zijd bekend om zijn eigenzinnige composities en zettingen van liturgische teksten, psalmen en liederen, en van zijn vrije composities in het seriële muziekgenre in de traditie van componisten als Steve Reich en Simeon ten Holt. Eerder componeerde hij de zeer goed ontvangen gedachteniscantate ‘Koester de namen’ op teksten van Sytze de VriesDe teksten van Jan-Jaap Stegeman en de muziek van Toon Hagen gaan in de nieuwe Lukaspassie een krachtig verbond aan: soms overdonderend, soms verstild, soms ronduit ontroerend.

De Lukaspassie is gecomponeerd in opdracht en met financiële ondersteuning van de Stichting FONK (fonds voor de ontwikkeling van nieuwe kerkmuziek).

 

Gegevens

Datum:
april 10, 2022
Tijd:
5:00 pm - 6:30 pm

Locatie

Grote Kerk Zwolle
Grote Markt 18
Zwolle,
+ Google Maps