Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Workshop Johannes Passion

maart 23, 2019 @ 9:30 am - 1:00 pm

Een bijzonder project: de Johannes Passion van J.S. Bach! DOE MEE!!

Je kent ‘m vast wel, The Passion! Tegenwoordig een populair tv programma met veel bekende nederlanders en gecoverde nummers uit de popmuziek.
Déze Passion gaat over het lijdensverhaal van Jezus naar het evangelie van Johannes en is al in 1724 door Johann Sebastian Bach op muziek gezet. Het is wereldberoemd geworden! Een werk voor koor, solisten en orkest. Op zondag 14 april 2019 wordt deze uitgevoerd door de Michaëlscantorij, solisten en het orkest Musica Michaelis om 19.30 uur in OLV Basiliek/de Peperbuskerk Zwolle onder leiding van Toon Hagen.

Wil jij eens meer weten over deze Passion en zelf meezingen in het koor of meespelen in een professioneel orkest en je bent jonger dan 25 jaar?
Dan kan dat!

Er zijn twee mogelijkheden voor deelname:

1. Door vanaf 11 januari 2019 wekelijks deel te nemen aan de repetitie van de Michaëlscantorij. Dit is elke vrijdagavond van 20-22 uur in de Grote Kerk van Zwolle. Vóór de eerste repetitie zal er een stemtest zijn.

2. Voor zangers en instrumentalisten:
Deelname aan de workshop op zaterdag 23 maart 2019 van 10-13 uur.
In deze workshop zing of speel je samen met leden van de cantorij en musici van het orkest enkele delen uit de JP en geeft dirigent Toon Hagen uitleg over teksten en muziek van dit muziekstuk.

Wil je niet zingen of spelen maar wel meer weten van dit beroemde werk dan ben je als luisteraar ook van harte welkom! Meld je dan wel even aan.

Het meedoen aan het koor of de workshop is gratis én als deelnemer kan je voor € 10,- naar de uitvoering op 14 april.
Voor deelnemers aan de wekelijkse repetitie is de mogelijkheid om, na overleg met de dirigent, delen mee te zingen tijdens het concert op 14 april.

Inschrijven voor het koor op vrijdagavond kan tot 15 december 2018 via contactformulier: www.michaelscantorij.nl (het aantal plaatsen in het koor is beperkt)

Inschrijven voor de workshop op 23 maart 2019 kan tot 1 februari 2019 via contactformulier:
Zangers en luisteraars: www.michaelscantorij.nl
Instrumentalisten: www.musicamichaelis.nl

Mede mogelijk gemaakt door:


Gegevens

Datum:
maart 23, 2019
Tijd:
9:30 am - 1:00 pm

Locatie

Doopsgezinde Kerk
Wolweverstraat 9
Zwolle, Overijssel Nederland
+ Google Maps